Miért szeretik a gyerekek annyira a karácsonyt?

Sok szülő azért izgatott a karácsony időszakában, mert rengeteg feladat hárul rájuk ebben az időszakban.
Miért szeretik a gyerekek annyira a karácsonyt?

Sok szülő azért izgatott a karácsony időszakában, mert rengeteg feladat hárul rájuk ebben az időszakban. Hiszen be kell szerezni az ajándékokat, menüt kell készíteni, és a lakást is alaposan ki kell takarítani, hiszen a vendégeket illatos, tiszta lakásban szeretnék fogadni. A felnőttekkel ellentétben, a gyerekek már akkor el kezdenek nyüzsögni, amikor meghallják az üzletekben az első karácsonyi dallamokat és még a szemük is ragyog, amikor a boltokban megpillantják a színes, csillogó díszeket, csomagolópapírokat, de a legjobban a polcokon sorakozó játékok, társasjátékok keltik fel az érdeklődésüket.

A karácsonyi időszak és a pihenés

A gyerekek is elfáradnak a korai keléstől, az iskola, sőt még az óvodai időszak is megerőltető lehet egyik, másik gyermek számára. Ezért számukra a karácsony időszaka a pihenés időszaka is, amikor az ágyban, kényelmesen és nyugodtan lehet iszogatni a meleg kakaót, miközben a legizgalmasabb mesefilmek mennek a tévében. Merthogy a téli szünetben még a szülők is engedékenyebbek ilyenkor a kicsikkel és a nagyobbakkal.

Jó érzés levelet írni a Jézuskának

A gyermeki ártatlanság ilyenkor hatványozottabban a felszínre kerül, hiszen még hisznek a télapó létezésében és izgatottan írnak levelet a Jézuskának is, hogy az áhított ajándékot karácsonyra megkaphassák. Persze a szülőknek, a gyerekekkel ellentétben, nagy fejtörést okoz, hogy milyen ajándékoknak is örülnének a csemeték, hiszen a gyermeki vágy napról-napra, percről-perce változik. Szerencsére sok olyan webshop működik, amelyek repertoárjában szerepel az ajándék ötletek gyerekeknek, amely nagy segítség lehet minden tanácstalan szülőnek.

A gyerekek és a karácsonyfa

A gyerekek imádják a karácsonyfát feldíszíteni, hiszen ilyenkor együtt van az egész család, karácsonyi zene oldja a hangulatot, a lakást betölti a narancs, a fenyő illata és ebben az időszakban készülnek a finomabbnál-finomabbnál sütemények, nem beszélve a forralt bor, vagy az alkoholmentes puncs illatáról, amelyek kellemes aromája valóban pozitív hatással van az érzékeinkre és persze a gyerekek hangulatára.

A télapóvárás izgalma

A gyerekek számára is meghitt pillanatokkal van fűszerezve a karácsony. Ők is próbálnak ebben a bensőséges időszakban jól és illendően viselkedni, bízva abban, hogy szenteste, vagy karácsony este minden egyes álmuk valóra válik.

A családi összetartás ereje

Karácsonykor a családok általában együtt töltik az időt. A békés, otthon melegében együtt énekelnek a fa díszítése közben, együtt készítik az ételeket, együtt sütik a finom süteményeket. A sok munkát követően pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés. Amelyet a család, kártyázással, tévénézéssel, vagy társasjátékozással is eltölthet.

Karácsonykor érdemes végiggondolni azt is, hogy visszatérjünk-e a munka világába a család mellett. Ha nem szeretnénk elmenni egy munkahelyre, akkor egy saját kft alapítás lehet a megoldás.

Kapcsolódó cikkek

Miért szeretik a gyerekek annyira a karácsonyt?

Miért szeretik a gyerekek annyira a karácsonyt?

A gyerekek többsége imádja a karácsonyt. Elmondjuk miért.